9 Απρ 2013

Τσαγιόδεντρο, Μέντα, Λεβάντα.3 Αιθέρια Έλαια για το Φυσικό σας Φαρμακείο




Αν ανοίξετε το ντουλαπάκι του φαρμακείου σας τι θα βρείτε μέσα? Σίγουρα αντιβιοτικά, ή ασπιρίνες, αντιφλεγμονώδη …….
Ενώ συνειδητά δεν έχετε χρησιμοποιήσει αιθέρια έλαια για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, αν μυρίσετε για λίγο το έλαιο του τριαντάφυλλου, θα καταλάβετε πόσο υπέροχα είναι τα αιθέρια έλαια. Πρόκειται για πτητικά έλαια με φυτική προέλευση, κάποια αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από ένα συστατικό και είναι φορτωμένα με οφέλη για την συναισθηματική, σωματική και πνευματική μας υγεία.

Κάνοντας μια βόλτα στο κοντινότερο κατάστημα με φυσικά και βιολογικά προϊόντα, θα ανακαλύψετε μια μεγάλη ποικιλία αιθέριων ελαίων, οπότε δείτε παρακάτω τα τρία πρώτα που θα πρέπει να προμηθευτείτε για να ξεκινήσετε την οργάνωση του φυσικού σας φαρμακείου.
 



Τσαγιόδεντρο, (Melaleuca alternifolia)
Το αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές, αντιιϊκές,  αντισηπτικές και παντοδύναμες αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Πρόκειται για ένα αιθέριο έλαιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές δερματικές παθήσεις  χωρίς καμία απολύτως παρενέργεια και χωρίς να χρειάζεται προηγουμένως να διαλυθεί σε ένα λάδι βάσης. Έχει έντονη μυρωδιά που αν νιώθετε ότι δεν σας αρέσει μπορείτε να το αναμείξετε με αιθέριο έλαιο λεβάντας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χάνει τις απίθανες ιδιότητές του.
Χρήσεις: θεραπεύει το πόδι του αθλητή (κακοσμία), εγκαύματα, επιχείλιο έρπη, κάλους, έκζεμα, ακμή, τσιμπήματα εντόμων, ψωρίαση, μύκητες νυχιών, λοιμώξεις του αναπνευστικού, ανεμοβλογιά, κονδυλώματα, ψείρες, δερματοφύτωση και τόσα ακόμη.
Το τσαγιόδεντρο μπορεί να γίνει τοξικό αν χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και σε μεγάλες ποσότητες, γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεται από έγκυες και θηλάζουσες μαμάδες. Δοκιμάστε το έλαιο σε κάποιο σημείο του δέρματος να διαπιστώσετε τυχόν ευαισθησία, πράγμα απίθανο.
 



Μέντα, (Mentha piperita)
Η μέντα είναι ένα ευδιάθετο και λαμπερό αιθέριο έλαιο γνωστό επίσης για τις αντιβακτηριδιακές, αντιμυκητιακές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αποσυμφορητικές της ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση κρυολογήματος ή πονοκεφάλου. Στο κρύωμα μια επάλειψη στο στήθος ανοίγει την αναπνοή και τους πνεύμονες, ενώ για τον πονοκέφαλο είναι ιδανικό για επάλειψη στους κροτάφους αφού προηγουμένως το έχουμε αραιώσει σε ένα λάδι βάσης (λάδι αμυγδάλου, αβοκάντο κλπ)
Άλλες χρήσεις : Θεραπεύει δυσπεψία, αναπνευστικά προβλήματα, ναυτία, πυρετό, στομαχικούς πόνους, άσθμα, εντερικά αέρια και πολλά ακόμη. Επίσης περιέχει πολλά μέταλλα και θρεπτικά συστατικά όπως το μαγγάνιο, σίδηρος, μαγνήσιο, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, κάλιο, χαλκό, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη C και βιταμίνη Α. Μπορεί να προσλαμβάνεται σε μικρές ποσότητες, όταν πρόκειται για διατροφική χρήση
Αντενδείξεις: Η μέντα πρέπει να χρησιμοποιείται αρκετά αραιωμένη, 2 σταγόνες στο μπάνιο είναι αρκετές. Κάντε μια δοκιμή στο δέρμα σας πριν την χρήση. Να αποφεύγεται από ανθρώπους που πάσχουν φλεγμονή της χοληδόχου ή καούρες.
 



Λεβάντα, (Lavendula officinalis)
Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι σεβαστό για τις αναλγητικές,  αντι-φλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιμυκητιακές, αντι-ιικές, αντιβακτηριακές, διουρητικές, και ηρεμιστικές ιδιότητες. Διατηρείται καλύτερα στο ψυγείο όπως και πολλά άλλα έλαια, όμως η λεβάντα και για ένα ακόμα λόγο. Χρησιμοποιείται στα εγκαύματα και εξουδετερώνει τον πόνο τους, αν είναι και κρύο λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
Άλλες χρήσεις: Έχει ηρεμιστικές για τα συναισθήματα ιδιότητες και είναι ευχάριστη στις αισθήσεις. Βοηθά στην ακμή, το πόδι του αθλητή,  μυκητιασικές λοιμώξεις, μώλωπες, εγκαύματα, ψείρες, έκζεμα, τσιμπήματα εντόμων, εξανθήματα, σημάδια δέρματος και κάθε είδους δερματικές παθήσεις. Επίσης οσφυαλγία, οίδημα, πόνο στις αρθρώσεις, ρευματισμούς, διαστρέμματα και όταν εισπνέεται, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της  βρογχίτιδας, του βήχα, σε κρυολογήματα, συμφόρηση, γρίπη, λαρυγγίτιδα, λοιμώξεις του λαιμού,  κοκίτη, ρινίτιδα και μύριες άλλες.
Αντενδείξεις: Να μην χρησιμοποιείται στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης. Κάντε χρήση της με μέτρο αν έχετε υπόταση και κάντε ένα δερματικό τεστ πριν την πρώτη χρήση της.
 
Alpha
Zestó diachýti̱ :̱ Prosthéste éna éo̱s treis stagónes aithério élaio se éna kerí í̱ i̱lektriká zestó diachýti̱ kai na apoláf̱sete to aithério élaio , ópo̱s i̱ myro̱diá gemízei grí̱gora to do̱mátio . Af̱tós eínai énas gri̱goróteros trópos gia na diachéontai apó éna krýo diachýti̱ , allá orisména vasiká katharológoi petrelaíou aisthánontai óti stereí to aithério élaio ti̱s plí̱rous profíl myro̱diá tou .

Diaváste perissótera :̱
Παράδειγμα χρήσης της λέξης "":
μεταφράστηκε αυτόματα από το Google
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου