19 Απρ 2013

Baby Oil & Ταλκ! 2 Όχι και τόσο Αθώα Καλλυντικά!


1.Τα λάδια που κυκλοφορούν στην αγορά για το μασάζ και την ενυδάτωση των μωρών, είναι προϊόντα που η σύστασή τους βασίζεται στο πετρέλαιο. Όταν αλείφετε όλο το σώμα του μωρού με αυτό το “bay oil” είναι σαν να το τυλίγετε με μεμβράνη! Αυτό εμποδίζει το δερματάκι του να αναπνέει και εμποδίζει την ικανότητά του να απελευθερώνει τοξίνες μέσω του δέρματος. Είναι σαν να βάζετε ένα φράγμα στο ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού.

Αν νομίζετε ότι το δέρμα του μωρού σας χρειάζεται περισσότερη ενυδάτωση υπάρχουν πιο ασφαλείς λύσεις από τα παράγωγα του πετρελαίου. Απλά φυσικά προϊόντα που ήδη υπάρχουν στο ντουλάπι σας! Βιολογικό λάδι καρύδας και βιολογικό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης, δύο ασφαλείς λύσεις για την φυσική ενυδάτωση του μωρού, και όχι μόνο!  

2.Ταλκ! Γνωστό και ως Γαλλική κιμωλία, και επιστημονικά γνωστό ως πυριτικό μαγνήσιο. Μπορεί να βρεθεί μαζί με ίνες ασβεστίου, ουσία τοξική και καρκινογόνος. Η βιομηχανία καλλυντικών υποστηρίζει πως η χρήση του είναι ασφαλής. Όμως έρευνες έδειξαν αύξηση 30% στα περιστατικά καρκίνου ωοθηκών σε γυναίκες που έκαναν χρήση του ταλκ. Επιπλέον η τόσο ψιλή σκόνη του ταλκ εισπνέεται κατά την χρήση του και μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικά προβλήματα στο μωρό. Για να αποφύγετε τα εξανθήματα ή τους ερεθισμούς από την πάνα πολύ καλύτερες είναι οι κρέμες που υπάρχουν για αυτό το σκοπό – μια φυσική κρέμα καλέντουλας ή αλόης είναι ιδανικές – αλλά αν νομίζετε ότι σας εξυπηρετεί καλύτερα κάτι σε στερεή μορφή η λύση είναι πάλι στην κουζίνα σας. Δοκιμάστε κορν φλάουρ! Έχει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με το ταλκ χωρίς προβληματισμούς.
 
 
Υγειοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου