14 Απρ 2013

Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητα!



     Είναι το παιδί σας υπερκινητικό?  Έχει σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής? Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων, τέτοιου είδους διαταραχές συνδέονται με την κατανάλωση τροφών στις οποίες έχουν προστεθεί τεχνητές χρωστικές ουσίες. Η μελέτη απέδειξε ότι οι τεχνητές χρωστικές ουσίες τροφίμων και το βενζοϊκό νάτριο είναι κύριος παράγοντας αύξησης της υπερκινητικότητας στα παιδιά.

    Φυσικά η βιομηχανία τροφίμων αντιδρά λέγοντας ότι οι χρωστικές είναι δοκιμασμένες και δεν προκαλούν καμία παρενέργεια πόσο μάλλον υπερκινητικότητα στα παιδιά. (Ποιος τους πιστεύει?)
      Αν λοιπόν ανησυχείτε και θέλετε να βγάλετε αυτές τις χημικές ουσίες από τη διατροφή του παιδιού σας ή αν βλέπετε ότι το παιδί σας έχει ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα και θέλετε να αντιστρέψετε την κατάσταση ακολουθεί η λίστα:
Κίτρινο #5
Κίτρινο #6
Κόκκινο #40
Κόκκινο #3
Πορτοκαλί Β
Πράσινο #3
Μπλέ #1
Μπλέ #2
Βενζοϊκό Νάτριο Ε211
 
      Το καλύτερο θα ήταν να μην δίνατε ποτέ στο παιδί σας να φάει κάτι που δεν το φτιάξατε μόνοι σας με αγνές πρώτες ύλες. Επειδή όμως αυτό κάποιες φορές δεν είναι εφικτό, καλό θα είναι να διαβάζετε τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε και να αποφεύγετε τις παραπάνω ουσίες – όπως και ουσίες στα τρόφιμα που δεν μπορείτε καν να προφέρετε.
Υγειοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου