16 Απρ 2013

Αιθέρια Έλαια & Προεμμηνοροϊκό Σύνδρομο, Ευτυχία, Πονοκέφαλος.


Συχνά σκέφτομαι πως τα αιθέρια έλαια είναι η απλή θεραπεία για μια σειρά θεμάτων υγείας που μας απασχολούν. Το υπέροχο άρωμα της λεβάντας πολλές φορές με ηρέμησε και με χαλάρωσε, ειδικά πριν τον βραδινό ύπνο. Μια μικρή αύρα λεβάντας κάνει θαύματα! Και το αιθέριο έλαιο μέντας θα με ξυπνήσει αμέσως το πρωί, χωρίς να χρειάζομαι καφέ! Στ’ αλήθεια, υπάρχει ένα έλαιο για κάθε περίπτωση σωματικού ή ψυχικού “θέματος”.

Μπορείτε να φτιάξετε τις δικές σας προσμίξεις αιθέριων ελαίων και να τα “μαγειρέψετε” ανάλογα με τις ανάγκες σας.
Πρώτα θα χρειαστείτε ένα λάδι βάσης, δηλαδή το λάδι στο οποίο θα διαλύσετε το αιθέριο έλαιο που θα χρησιμοποιήσετε μιας και θα χρειαστείτε μόνο λίγες σταγόνες από αυτό. Το τι λάδι βάσης θα πάρετε εξαρτάται από την χρήση που θα του κάνετε. Αν το θέλετε για το δέρμα τότε λάδι τζοτζόμπα ή αβοκάντο είναι τέλεια επιλογή γιατί θρέφουν το δέρμα. Αν θέλετε για αρωματοθεραπεία τότε τα φυτικά λάδια είναι καλή επιλογή, ενώ για μια μάσκα για τα μαλλιά θα προτιμήσετε λάδι βάσης δάφνη που τρέφει την τρίχα.
Μόνο και μόνο επειδή πρόκειται για φυσικές ουσίες όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αυτά τα τόσο συμπυκνωμένα εκχυλίσματα φυτών μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις και για αυτό το λόγο για παράδειγμα δεν πρέπει ποτέ να καταπίνονται. Πριν κάνετε χρήση ενός αιθέριου ελαίου κάντε μια δοκιμή ευαισθησίας στο εσωτερικό του αγκώνα, που το δέρμα είναι τρυφερό και θα φανεί αμέσως.
Ακολουθούν τρείς “συνταγές” με αιθέρια έλαια για τρία συνηθισμένα προβλήματα υγείας.
Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο. (Κοινώς όταν πριν την έμμηνο ρήση όλα φταίνε και  όλα είναι χάλια σωματικά και ψυχικά).
Συνδυάστε αιθέρια έλαια από γεράνι, μέντα, τριαντάφυλλο και ylang-ylang. Εισπνεύστε συχνά, καθημερινά.
Για Ευτυχία.
Συνδυάστε αιθέρια έλαια από χαμομήλι, φασκόμηλο, βαλεριάνα και ylang-ylang.
Λίγες σταγόνες από το καθένα στη γεμάτη με ζεστό νερό μπανιέρα σας.
Για πονοκεφάλους.
Συνδυάστε αιθέρια έλαια από βασιλικό, χαμομήλι, λεβάντα και μέντα. Μυρίστε το καθημερινά.
 Υγειοφάγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου