23 Απρ 2013

Τσίμπημα Μέλισσας, Πονεμένο Αυτάκι, Βήχας, Φυσικές Θεραπείες!



Τα πιτσιρίκια μας έχουν την απίστευτη ικανότητα να εξαπλώνουν τα μικρόβια και να μαζεύουν ιώσεις! Αν όμως τους συμβεί μια κοινή ασθένεια ή πρόβλημα υγείας σίγουρα δεν τρέχουμε αμέσως στο γιατρό. Δίνουμε χρόνο, γιατί τις πιο πολλές φορές τα απλά πράγματα περνάνε μόνα τους όπως ήρθαν. Ωστόσο μπορούμε με απλούς τρόπους να επισπεύσουμε την διαδικασία της αυτοΐασης με απλές φυσικές θεραπείες.

Μέλι για τον Βήχα.
Ανάμεσα στα διάφορα οφέλη για την υγεία μας, το μέλι έχει την ικανότητα να απαλύνει τον πονόλαιμο και να καταστέλλει τον βήχα. Η χρήση σιροπιών με μέλι και έρευνες επίσης έδειξαν ότι μπορεί να μειώνει τον βήχα κατά την διάρκεια της νύχτας σε παιδιά με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Προσθέστε μια κουταλιά σε ένα φλιτζάνι ζεστό τσάι ή φάτε το σκέτο. Προσπαθήστε να βρείτε ωμό και ανεπεξέργαστο μέλι το οποίο έχει όλες τις θεραπευτικές του ουσίες συγκριτικά με το βιομηχανοποιημένο και επεξεργασμένο μέλι. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην δίνετε μέλι σε παιδιά κάτω του ενός έτους. Το ανοσοποιητικό σύστημα των μωρών είναι σε εξέλιξη και δεν επιτρέπεται η χρήση του μελιού.
Ανακούφιση από τσίμπημα μέλισσας.
Το τσίμπημα της μέλισσας περιέχει μυρμηκικό οξύ, οπότε το πιο εύκολο γιατροσόφι είναι μια κρέμα που θα φτιάξετε με μαγειρική σόδα ανακατεμένη με νερό.  Η σόδα είναι αλκαλική και θα εξουδετερώσει το τσίμπημα και τις παρενέργειες. Αν το τσίμπημα είναι από σφήκα, που είναι πιο αλκαλικό, τότε βάλτε ξύδι. Και στις δυο περιπτώσεις βάλτε κρέμα καλέντουλας (απίθανη σε κάθε ερεθισμό δέρματος) για να μειώσει το πρήξιμο και την φαγούρα. Η καλέντουλα έχει και αντισηπτικές ιδιότητες οπότε μπορεί να προλάβει και πιθανή μόλυνση. 
Φυσικές σταγόνες για τα αυτιά.
Η συνταγογράφηση σταγόνων για τα αυτιά είναι συνηθισμένη αλλά εκτός από οικονομία, αν φτιάξετε τις δικές σας θα ξέρετε ότι βάζετε στο αυτάκι του παιδιού σας, ότι πιο φυσικό και αγνό. Σε μισό φλιτζάνι βράζετε 1 κουταλάκι αποξηραμένο φλόμο. Όταν κρυώσει το σουρώνεται και προσθέτετε δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο σκόρδο, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρου, 2 σταγόνες βαλσαμόχορτο. Ρίχνετε χλιαρές σταγονίτσες στο πονεμένο αυτάκι. Αυτά τα φυτά και τα έλαια έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιϊκές ιδιότητες, που μπορούν να καταπολεμήσουν τον πόνο και την λοίμωξη.
 
Υγειοφάγος
Photo Credit: <a href="http://www.flickr.com/photos/23566085@N00/114039369/">e³°°°</a> via <a href="http://compfight.com">Compfight</a> <a href="http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/">cc</a>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου