23 Απρ 2013

Φροντίστε το Πρόσωπό σας με τα Μυστικά της Αγιουρβέδα!


Στην Αγιουρβέδα την Παραδοσιακή Ιατρική της Ινδίας, η φιλοσοφία της διδάσκει πως πρέπει να τρέφουμε το σώμα μας εσωτερικά με τις σωστές τροφές και εξωτερικά με φυσικά βοηθήματα ομορφιάς για να έχουμε μια φυσική λάμψη. Βρείτε τον τύπο του δέρματός σας και εκμεταλλευτείτε την αρχαία σοφία.

Είναι το δέρμα σας ξηρό, με μικρούς πόρους, χλωμό και με τάση να κάνει ρυτίδες πρόωρα?
Καθαρισμός
Χρησιμοποιήστε για τον καθαρισμό του προσώπου  κρέμα γάλακτος. Θα καθαρίσει και θα προσθέσει υγρασία που τόσο λείπει από το δέρμα σας.
Όταν το δέρμα του προσώπου είναι σε τέτοια κατάσταση ωφελείται πολύ από το σιρόπι σφενδάμου (maple syrup), το γάλα και εκχυλίσματα λεμονιού και πορτοκαλιού που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξέα.
Ενυδάτωση
Το ξηρό δέρμα χρειάζεται επιπλέον ενυδάτωση, οπότε σε καθαρό πρόσωπο, βάλτε λάδι από σουσάμι ή λάδι από αβοκάντο. Και για να προσθέσετε περισσότερη υγρασία καλό είναι το πρόσωπο να μην είναι τελείως στεγνό.
Τα αιθέρια έλαια από γεράνι, σανταλόξυλο ή τριαντάφυλλο έχουν θρεπτικές ιδιότητες για το δέρμα, και μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες τους στο λάδι από αβοκάντο ή σουσάμι.
Βάλτε στόχο τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Κάντε ήπια απολέπιση χρησιμοποιώντας ελαιόλαδο ανακατεμένο με ζάχαρη όσο πιο συχνά μπορείτε.
Έχετε δέρμα ευαίσθητο, με πόρους μεσαίου μεγέθους, λιπαρό με πιο ξηρό δέρμα στα μάγουλα, με τάση να κάνει κοκκινίλες και εξανθήματα?
Καθαρισμός
Αυτός ο τύπος δέρματος θέλει ιδιαίτερη φροντίδα και μεταχείριση γι’ αυτό μην το τρίβετε πολύ έντονα και μην πλένεστε με πολύ κρύο ή πολύ ζεστό νερό.
Το πορτοκάλι και το λεμονόχορτο είναι καταπραϋντικά για το ευαίσθητο δέρμα.
Αν έχετε ακόμη πιο ευαίσθητο δέρμα τότε πλένετε το πρόσωπο με μείγμα από κρέμα γάλακτος και αλεύρι από αμύγδαλα και ξεβγάζετε με δροσερό νερό.
Ενυδάτωση
Το λάδι αμυγδάλου, καρύδας ή ελαιόλαδου ενυδατώνουν το δέρμα και δεν επιδεινώνουν το κοκκίνισμα του.
Τα αιθέρια έλαια γιασεμιού και σανταλόξυλου καταπραύνουν το δέρμα και το άρωμά τους ηρεμεί το μυαλό.
Έχετε δέρμα λιπαρό με μεγάλους πόρους, παχύ και απαλό, με προδιάθεση σε ακμή και ορατά μαύρα στίγματα?
Καθαρισμός
Καθαρίστε με γιαούρτι ανακατεμένο με λίγες σταγόνες λεμονιού, που θα απορροφήσει το περιττό λάδι από το δέρμα και δεν θα διεγείρει το δέρμα να δημιουργήσει καινούριο. Κάντε ένα καλό μασάζ με αυτό το μείγμα και ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.
Αν υπάρχει προδιάθεση για ακμή τότε φτιάξτε μια κρέμα από νερό με αλεύρι ρεβιθιού ή φακής, πλύνετε τρίβοντας απαλά και ξεπλύνετε. Το μείγμα αυτό κάνει ελαφριά απολέπιση και καθαρίζει χωρίς να απογυμνώνει το δέρμα τελείως από την φυσική του υγρασία.
Ενυδάτωση
Αν νομίζεται ότι δεν χρειάζεστε ενυδάτωση μιας και το δέρμα σας ήδη είναι αρκετά λιπαρό, να ξέρετε ότι δεν είναι έτσι. Το λάδι του ηλιοτρόπιου είναι ιδανικό και δεν θα φράξει τους πόρους του δέρματος.
Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες αιθέρια έλαια από περγαμόντο ή λεβάντα που μπορούν να τονώσουν το λιπαρό δέρμα.
Συνταγή για σπυράκια και μαύρα στίγματα.
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά και ½ κουταλάκι του γλυκού άργιλο (θα το βρείτε σε κατάστημα με φυσικά προϊόντα ή στην αγαπημένη σας παραλία) με 1 κουταλάκι νερό, τα ανακατεύετε να γίνουν μια πάστα. Βάλτε μικρή ποσότητα στα σημεία που έχουν πρόβλημα και αφού στεγνώσει ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Ο κουρκουμάς θα σκοτώσει τα βακτηρίδια και θα μειώσει τις φλεγμονές, ενώ ο άργιλος θα απορροφήσει τις τοξίνες και τα έλαια της επιδερμίδας.
 
Επεξεργασία: Υγειοφάγος
Πηγή:Delicious Living
Photo Credit: ratnarajaiah via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου