8 Απρ 2013

Το Απίθανο Φαρμακείο Της Φύσης

Η φύση μας δείχνει ολοκάθαρα ποια σημεία του σώματος μας βοηθά κάθε τροφή!



Μια φέτα καρότου μοιάζει σαν ανθρώπινο μάτι. Μπορεί να δει κανείς στη φετούλα του καρότου  τον χιτώνα, την ίριδα και την κόρη όπως στο ανθρώπινο μάτι……. και ΝΑΙ η αλήθεια είναι ότι τα καρότα ενισχύουν  την ροή του αίματος και την λειτουργία των ματιών.




 Αν κόψουμε μια τομάτα στην μέση, θα δούμε ότι έχει τέσσερις θαλάμους όπως και η καρδιά μας και φυσικά ότι είναι κόκκινη……όλες οι έρευνες δείχνουν ότι οι τομάτες είναι γεμάτες λυκοπένιο  και είναι αγνή τροφή για γερή καρδιά και υγιές αίμα!



Οι ρόγες των σταφυλιών που κρέμονται όλες μαζί σε ένα τσαμπί σαν σε σχήμα καρδιάς. Κάθε ρόγα φαίνεται σαν κύτταρο αίματος και κάθε έρευνα μέχρι σήμερα δείχνει ότι πρόκειται για μια τροφή που αναζωογονεί την καρδιά και το αίμα!



Ένα καρύδι μας θυμίζει έναν μικρό εγκέφαλο με το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο. Ακόμα και οι ρυτίδες και οι εσοχές του καρυδιού είναι ακριβώς σαν τον νεοφλοιό του εγκεφάλου. Είναι πλέον γνωστό ότι τα καρύδια βοηθούν στην δημιουργία πάνω από 30 διαφορετικών νευροδιαβιβαστών για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου!



Τα φασόλια που είναι τέλεια τροφή για την καλή λειτουργία και διατήρηση των νεφρών ……. Μοιάζουν ακριβώς σαν ανθρώπινα νεφρά!
Τα κλαράκια του σέλινου, σέλερι, ραβέντι και πολλών άλλων λαχανικών δείχνουν σαν κόκκαλα ανθρώπου και κυρίως στοχεύουν στην ενδυνάμωση των οστών. Τα οστά μας είναι 23% νάτριο και αυτές οι τροφές είναι 23% νάτριο. Αν στην διατροφή σας δεν παίρνετε αρκετό νάτριο τότε ο οργανισμός σας αντλεί αυτό που χρειάζεται από τα οστά, οπότε αυτά γίνονται πιο αδύναμα!



Τα αβοκάντο οι μελιτζάνες και τα αχλάδια έχουν στόχο υγείας την καλή λειτουργία της μήτρας και του τράχηλου της γυναίκας – δείχνουν ακριβώς σαν αυτά. Μια γυναίκα τρώγοντας 1 -3 αβοκάντο την εβδομάδα ισορροπεί τις ορμόνες της, διώχνει το ανεπιθύμητο επιπλέον βάρος της εγκυμοσύνης  και αποτρέπει καρκίνους του τραχήλου. Και πόσο προφανές είναι αυτό? Χρειάζονται 9 μήνες για το αβοκάντο να αναπτυχτεί από την άνθησή του μέχρι την ωρίμανση.



Τα σύκα είναι γεμάτα από μικρά σποράκια. Τι σας θυμίζει? Η κατανάλωση σύκων αυξάνει την κινητικότητα του ανδρικού σπέρματος και επίσης αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων νικώντας την ανδρική στειρότητα.




Οι γλυκοπατάτες με την ίδια όψη σαν το πάγκρεας βοηθούν στην εξισορρόπηση του γλυκαιμικού δείκτη των διαβητικών.




Οι ελιές βοηθούν στην καλή λειτουργία των ωοθηκών!




Τα πορτοκάλια τα γκρέιπφρουτ και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή όταν κοπούν στη μέση μοιάζουν με τους γυναικείους μαστούς! Βοηθούν άριστα στην καλή λειτουργία των λεμφαδένων στην περιοχή των μαστών και γύρω από αυτούς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου