13 Μαΐ 2013

Διώξτε τα Κουνούπια με 5 Αιθέρια Έλαια!


Όλοι χαιρόμαστε με την άνοδο της θερμοκρασίας, μιας και αυξάνονται οι δραστηριότητές μας σε εξωτερικούς χώρους όπου κυκλοφορούμε άνετα χωρίς το φόρτωμα επιπλέον ρούχων, τουλάχιστον μέχρι τη δύση του ηλίου! Γιατί τότε είναι η ώρα των κουνουπιών!

Είναι απίστευτοι οι τρόποι με τους οποίους τα κουνούπια μας εντοπίζουν και τα μέσα που διαθέτουν για να επιτύχουν στον εντοπισμό μας :

·         Χημικούς αισθητήρες - Τα θηλαστικά (και οι άνθρωποι)και τα πτηνά εκπέμπουν μέσω της αναπνοής τους διοξείδιο του άνθρακα το οποίο τα κουνούπια μπορούν να ανιχνεύσουν μέχρι και από απόσταση 35 μέτρων. Επίσης ουσίες στον ιδρώτα του ανθρώπου φαίνεται πως προσελκύουν τα  κουνούπια, γι’ αυτό και άνθρωποι που δεν ιδρώνουν πολύ δεν δέχονται και τόσα πολλά τσιμπήματα.

·         Οπτικούς αισθητήρες – Αν φοράτε ρούχα με έντονα χρώματα που έρχονται σε αντίθεση με το υπόλοιπο περιβάλλον και κινήστε στο χώρο τότε είστε εύκολος στόχος μιας και για τα κουνούπια ότι κινείται είναι ζωντανό και περιέχει φαγητό για αυτά.

·         Αισθητήρες θερμότητας – Τα κουνούπια ανιχνεύουν την θερμότητα που εκπέμπουν τα θερμόαιμα θηλαστικά και πτηνά εφόσον βρεθούν κοντά τους.

Δεν χρειάζεται να καταφεύγουμε σε χημικές ουσίες για να κρατάμε τα κουνούπια μακριά αφού αυτές έχουν τόσο βλαβερές συνέπειες για την υγεία μας και ιδίως για την πιο ευαίσθητη υγεία των παιδιών.

Τα αιθέρια έλαια καλύπτουν τις φυσικές ανθρώπινες οσμές και μπερδεύουν τους αισθητήρες των κουνουπιών. Δυστυχώς δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά με την θερμότητα που εκπέμπετε αλλά μπορείτε να φοράτε ρούχα που δεν ξεχωρίζουν πολύ μέσα στο χώρο που κινήστε.

Τα παρακάτω αιθέρια έλαια θα σας επιτρέψουν να κυκλοφορήσετε σε εξωτερικούς χώρους με μεγαλύτερη άνεση, ή μπορείτε αν θέλετε μέχρι και να ψεκάσετε με αυτά και τα σεντόνια σας για έναν ύπνο χωρίς ενοχλήσεις.

Αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου

Αιθέριο έλαιο λεμονιού

Αιθέριο έλαιο κιτρονέλλας

Αιθέριο έλαιο κανέλλας

Αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου

Μπορείτε να βάλετε τα έλαια της επιλογής σας μαζί με λίγο νερό σε δοχείο με ψεκαστήρα και να ψεκάζετε τα ρούχα σας και το χώρο ή σε ένα λάδι βάσης (φουντούκι ή ελαιόλαδο)να ρίξετε 1-2 σταγόνες αιθέριου ελαίου και να κάνετε επάλειψη στα σημεία του σώματος που είναι εμφανή στα κουνούπια. Μην ξεχνάτε τους ζεστούς διαχύτες κεριού στους οποίους μπορείτε να ρίξετε λίγες σταγόνες ελαίων τα οποία όπως εξατμίζονται αφήνουν  στο χώρο οσμές οι οποίες απωθούν τα κουνούπια.

 

Υγειοφάγος
Photo Credit: sskennel via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου