29 Μαΐ 2013

Μαθήματα Ελπίδας!

Ο Αμερικανός συγγραφέας Dale Carnegie διάσημος για τα μαθήματα αυτοβελτίωσης και διαπροσωπικών δεξιοτήτων είχε πολύ σωστά επισημάνει πως : “Τα πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο έχουν γίνει πραγματικότητα, από ανθρώπους που συνέχισαν να προσπαθούν, όταν για τους υπόλοιπους φαινόταν να μην υπάρχει καμία ελπίδα”!
 Καλύτερος τρόπος ίσως να μάθει κανείς πράγματα που τον ενδιαφέρουν, είναι να διαβάσει όσα έγραψαν άλλοι που πέρασαν τις ίδιες καταστάσεις πιο πριν. Σε τούτη την εποχή της απελπισίας, κόντρα στις καταστάσεις, θέλησα να γράψω σχετικά με την ελπίδα!  Κάθε νίκη για την ελπίδα, άσχετα με το μέγεθος της ή την συχνότητα της, έχει την δύναμη να αλλάζει τις ζωές μας.
Ο  Martin Luther King στηρίχτηκε στην ελπίδα για να μοιραστεί το όνειρό του, το οποίο αλλάζει ακόμα τον κόσμο λέγοντας :”Αν χάσεις την ελπίδα, χάνεις την ζωτικότητα που διατηρεί την ζωή, χάνεις το κουράγιο να είσαι αυτή η ποιοτική οντότητα που συνεχίζει να προχωράει ότι κι αν συμβαίνει”!
Η ελπίδα είναι η πιο προφανής επιλογή και με βάση αυτήν παίρνουμε τις καθημερινές μας αποφάσεις. Το τρελό ταξίδι του Δον Κιχώτη καταλήγει πως “Η λογική είναι τρέλα, αλλά η μεγαλύτερη τρέλα απ’ όλες είναι να βλέπεις την ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι ”!
Δώστε στην ζωή το πλεονέκτημα της αμφιβολίας! Έτσι ανοίγουν οι πόρτες στην ελπίδα! Η απελπισία προσφέρεται απλόχερα από τους ανθρώπους, το ίδιο όμως συμβαίνει και με την ελπίδα! Γι’ αυτό επενδύστε στον εαυτό σας, σε σωστούς φίλους, στην καλοσύνη και στην ανθρωπιά. Αυτά χρειάζεται ο άνθρωπος για να μπορεί κάθε πρωί να ξυπνάει και να Ζει την ζωή του με πληρότητα.
Μάλιστα οι μεγαλύτερες ιστορικές προσωπικότητες ήταν άνθρωποι της ελπίδας. Είτε δει κανείς τους μεγάλους θρησκευτικούς δασκάλους Ιησούς, Μωυσής, Γκάντι, Μητέρα Τερέζα, ή ακόμα και πολιτικούς ηγέτες, το κοινό που μοιράζονταν ήταν η πίστη στην καλοσύνη του ανθρώπων και η ικανότητα τους να μεταφέρουν αυτήν την πίστη και την ελπίδα γύρω τους.
Κάποιοι πιστεύουν πως η αισιοδοξία είναι ηλιθιωδώς ρομαντική όταν τα πράγματα πάνε χάλια, όμως η ιστορία του ανθρώπου σε αυτό τον πλανήτη έχει δείξει πως εκτός από την σκληρότητα υπάρχουν και η συμπόνια, η θυσία, το θάρρος, η καλοσύνη. Αυτό που θα επιλέξουμε είναι και αυτό που θα καθορίσει τις ζωές μας. Αν επιλέγουμε να βλέπουμε  μόνο το χειρότερο καταστρέφουμε την ικανότητα μας να κάνουμε κάτι καλό. Αν όμως θυμηθούμε όλες εκείνες τις στιγμές που οι άνθρωποι έκαναν απίθανα πράγματα – και δεν είναι λίγες αυτές οι στιγμές – αυτό από μόνο του μας δίνει την ενέργεια για θετική δράση προκειμένου να στείλουμε ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί τούτο τον κόσμο σε διαφορετική κατεύθυνση.
Όσο πιο πολύ επιλέγετε την ελπίδα τόσο πιο πολύ πραγματώνεται στην ζωή μας!
Η φαντασία είναι πιο ισχυρή από την γνώση!
Ο μύθος είναι πιο ισχυρός από την ιστορία!
Τα όνειρα έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τα γεγονότα!
Η ελπίδα είναι πιο πάνω και από την εμπειρία!
Το γέλιο είναι η θεραπεία για την θλίψη!
Η αγάπη είναι πιο δυνατή από τον θάνατο!
 
Υγειοφάγος
Photo Credit: seyed mostafa zamani via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου