3 Μαΐ 2013

Η Υγεία Έχει Χρώμα πράσινο! Χλωροφύλλη!

Ο δρόμος για την καλή υγεία δεν είναι στρωμένος με “χρυσό”! Είναι στρωμένος με πράσινο. Το πράσινο χρώμα της χλωροφύλλης!
Η χλωροφύλλη είναι βασικά “ήλιος”. Είναι η ουσία στα φυτά που τους επιτρέπει να απορροφούν το φως από τον ήλιο και να το μετατρέπουν σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια. Σκεφτείτε το λίγο, όταν τρώμε ωμά πράσινα λαχανικά όπως μαρούλι, αγγούρι, μπρόκολο, σπανάκι και πίνουμε πράσινους χυμούς από χόρτο σιταριού και κριθαριού, γεμίζουμε το σώμα μας με το “αίμα των φυτών”. Αυτό που βοηθάει το φυτό μέσα από τις φυλλώδεις φλέβες του να αναπτυχθεί τόσο όμορφο και πράσινο.
 Από χημικής πλευράς το αίμα των φυτών, η χλωροφύλλη είναι παρόμοια με το αίμα μας και όταν την καταναλώνουμε αυτή πολύ εύκολα διεισδύει στο αίμα μας μεταφέροντας οξυγόνο και δίνοντας ζωή σε κάθε μας κύτταρο.
Είναι απίθανη πηγή βιταμινών Α, C, Ε και Β και επίσης περιέχει Λαετρίλη, ουσία με πολλές αντικαρκινικές ιδιότητες. Καθαρίζει το αίμα εξουδετερώνοντας τις τοξίνες και αυτή είναι η καλύτερη μέθοδος αποτοξίνωσης,  βελτιώνει την κυκλοφορία του, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες αναζωογονεί τα γηρασμένα κύτταρα και προσθέτει ενέργεια.
Ενεργοποιεί τον θυρεοειδή αδένα κατά της παχυσαρκίας.
Υπάρχει στο εμπόριο σε μορφή σκόνης που μπορείτε να προσθέτετε σε ότι χυμό  ή smoothie φτιάχνετε αλλά μπορείτε πολύ εύκολα να καλλιεργήσετε το δικό σας αγνό και σπιτικό.
ΟΔΗΓΙΕΣ
Η ποσότητα είναι για ένα ταψί αλουμινίου μιας χρήσης στο οποίο έχουμε ανοίξει πολλές τρύπες αποστράγγισης, με διαστάσεις 30cm Χ 27cm.
Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι σπόρους σιταριού σε ένα βάζο και το γεμίζουμε με νερό. Οι σπόροι θα διπλασιαστούν σε μέγεθος γι’ αυτό το βάζο να είναι αρκετά μεγάλο. Αφήστε να μουσκέψουν για 12 ώρες. Την επόμενη βάζουμε τους σπόρους σε ένα σουρωτήρι και ξεπλένουμε καλά ώστε να μην μείνουν υπολείμματα και δημιουργηθούν μύκητες. Αφήστε τους σπόρους στο σουρωτήρι για άλλες 12 ώρες και βρέχετε συχνά.
Καλύψτε το ταψάκι με λαδόκολλα και βάλτε μια στρώση χώμα με πολλή τύρφη, απλώστε τους σπόρους φροντίζοντας να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλο για την αποφυγή δημιουργίας μούχλας και αφού τους ψεκάσετε με νερό φροντίζοντας να υγρανθεί και το χώμα, καλύψτε πάλι με λαδόκολλα. Είναι σημαντικό για τις επόμενες 48 ώρες να μην στεγνώσουν οι σπόροι, οπότε ένα μπουκάλι ψεκασμού θα σας βοηθήσει πολύ. Όταν οι σπόροι βλαστήσουν 1-2 εκ. και αρχίσουν να σηκώνουν την λαδόκολλα, τότε μπορείτε και να την αφαιρέσετε. Μην ξεχνάτε να το ποτίζετε καθημερινά, όχι όμως πολύ, να έχετε το ταψάκι σε καλά αεριζόμενο χώρο και σε επτά περίπου ημέρες το γρασίδι σας θα είναι έτοιμο.
Για να πιείτε χυμό κόβετε τις κορυφές και τις βάζετε στο multi με ένα ποτήρι του κρασιού νερό. Αλέθετε στραγγίζετε καλά και πίνετε τον χυμό. Ότι απομείνει είναι εξαιρετικό λίπασμα, μην το πετάτε.
 
Υγειοφάγος
Πηγή: Energize for Life
            Australian wheatgrass
Photo Credit: Dennis Wong via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου