15 Μαΐ 2013

Κόψτε το Κάπνισμα Τρώγοντας Πολλά Φρούτα & Λαχανικά!


Αν έχετε βάλει στόχο να κόψετε το κάπνισμα αλλά διαπιστώνετε ότι είναι δύσκολο να το κάνετε πράξη οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Buffalo ίσως έχουν την λύση για εσάς : Τρώτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας!

Φαίνεται πως στην έρευνα αυτή ανακάλυψαν πως από όσους συμμετείχαν εκείνοι που κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και λαχανικά είχαν μεγαλύτερη ευκολία στο να καταπολεμήσουν την εξάρτησή τους και επίσης είχαν μειωμένη συχνότητα από στιγμές με έντονη ανάγκη να καπνίσουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι συμμετέχοντες ανέφεραν ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών προκάλεσε αλλοίωση στην γεύση των τσιγάρων, μειώνοντας ακόμα περισσότερο την επιθυμία τους να καπνίσουν. Αντίθετα η κατανάλωση κρεάτων και ροφημάτων με  αλκοόλ ή καφεΐνη ενισχύουν την γεύση του καπνού και δυσκολεύουν περισσότερο την προσπάθεια διακοπής του.

Φαίνεται πως αυτή η δίαιτα κάλυψε την διατροφική ανάγκη του οργανισμού τους καλύπτοντας τον εθισμό των συμμετεχόντων στη νικοτίνη. Η εισαγωγή όλων αυτών των ευεργετικών ουσιών μέσω της κατανάλωσης των φρούτων και των λαχανικών σε καθημερινή βάση, κατάφερε να προσθέσει στον οργανισμό τους ευεξία και ενέργεια, δίνοντας τους  την ευκαιρία να αντιληφθούν  τι έχαναν τόσο καιρό. Μετά από αυτό υποχωρούσαν δυσκολότερα στην επιθυμία τους για τσιγάρο.

Επίσης οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Buffalo βρήκαν πως αυτοί που κατανάλωναν μεγαλύτερες ποσότητες φρούτων και λαχανικών, είχαν τριπλάσια ποσοστά επιτυχίας στην προσπάθεια τους να κόψουν το κάπνισμα, συγκριτικά με όσους κατανάλωναν μικρές ποσότητες. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν ίδια παρά κάποιες διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στους συμμετέχοντες όπως ηλικία, φύλο, εθνικότητα, εκπαίδευση, εισόδημα.

Διαπίστωσαν επίσης ότι καπνιστές που κατανάλωναν φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση, κάπνιζαν λιγότερα τσιγάρα και είχαν μικρότερη εξάρτηση από την νικοτίνη.

Είναι γνωστή σε όλους η ευεργετική επίδραση της σωστής διατροφής που είναι πλούσια σε ωμά φρούτα και λαχανικά. Τώρα υπάρχει και επιβεβαιωμένα ένα επιπλέον μπόνους για όσους σκέφτονται να κόψουν το κάπνισμα.

 

Υγειοφάγος

Πηγή:    University at Buffalo, News Center
Photo Credit: Trostle via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου