18 Μαΐ 2013

Γνωρίστε τα Οφέλη από το Στεγνό Βούρτσισμα του Δέρματος!


Είναι λίγο ως πολύ γνωστό πως μια αποτελεσματική μέθοδος για την μείωση της κυτταρίτιδας είναι το ξηρό βούρτσισμα του δέρματος. Επίσης δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να εξαφανίσετε από τα πόδια σας αυτούς τους πόρους που αγριεύουν το δέρμα σας. Αν υιοθετήσετε αυτή την πρακτική στην καθημερινή σας ρουτίνα θα δείτε πως υπάρχουν και άλλα οφέλη.

Το στεγνό βούρτσισμα  είναι φανταστικό στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και την υγιή διατήρηση του λεμφικού συστήματος. Το λεμφικό σύστημα είναι στην ουσία το δεύτερο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού μας, αποτελούμενο από λεμφαδένες και λεμφοκύτταρα(ειδικά κύτταρα του ανοσοποιητικού μας). Οι αμυγδαλές, η σπλήνα όπως και άλλα όργανα του σώματος μας είναι μέρη του λεμφικού συστήματος. Οι λεμφαδένες παράγουν κύτταρα που καταπολεμούν τις λοιμώξεις και φιλτράρουν τα λεμφικά υγρά για να απομακρύνουν ξένες ουσίες από τον οργανισμό

Το στεγνό βούρτσισμα είναι μια απίστευτα εύκολη μέθοδος για την φυσική τόνωση του λεμφικού συστήματος  και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά. Μπορείτε να το επαναλαμβάνετε καθημερινά, αλλά η καλύτερη στιγμή είναι πριν το καθημερινό ντους.

Πάντα βουρτσίζετε με κατεύθυνση προς την καρδιά, αποφεύγοντας τα μπρος-πίσω. Ξεκινήστε από τα πόδια σας με κατεύθυνση προς τα πάνω, συνεχίστε με τα χέρια με κατεύθυνση προς την καρδιά και τέλος στον κορμό σας κάντε μεγάλες κυκλικές κινήσεις με την φορά του ρολογιού. Μην βουρτσίζετε πολύ δυνατά γιατί σκοπός είναι να τονωθεί και να ενισχυθεί το δέρμα, όχι να ερεθιστεί ή να αποκτήσει κοκκινίλες.

Η βούρτσα πρέπει να είναι φτιαγμένη από φυσικά υλικά, με φυσική τρίχα μέτριας σκληρότητας, μακριά λαβή για να φτάνετε στα δύσκολα σημεία και μην ξεχαστείτε και την βρέξετε πριν το βούρτσισμα. Μιλάμε για στεγνό βούρτσισμα δέρματος.

Εκτός από την εύκολη απολέπιση πολύ ξηρών περιοχών του δέρματος όπως γόνατα και αγκώνες, το στεγνό βούρτσισμα δημιουργεί πιο σφιχτό δέρμα και ανανέωση των κυττάρων του. Θα παρατηρήσετε γρήγορα μια πιο λεία και απαλή επιδερμίδα. Επίσης βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεφρών και σε προβλήματα πέψης. Το σημαντικότερο βέβαια είναι η τεράστια βοήθεια που παρέχει στο λεμφικό σύστημα να αποβάλλει όσο γίνεται περισσότερες τοξίνες από τον οργανισμό, εύκολα, ανέξοδα και αποτελεσματικά.

 

Υγειοφάγος
Photo Credit: butkaj.com via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου