11 Ιουν 2013

Φτιάξτε Μόνοι σας Κρέμα Απολέπισης!


Ένα στεγνό δέρμα και αφυδατωμένο λόγω του ήλιου και της ζέστης κάνει τις ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονες, πιο βαθιές, με αποτέλεσμα να δείχνουμε μεγαλύτεροι από ότι πραγματικά είμαστε. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος ανανέωσης και αναζωογόνησης του δέρματος είναι οι κρέμες απολέπισης, που αν τις υιοθετήσουμε και επαναλαμβάνουμε  2-3 φορές την εβδομάδα θα αφήσουν ένα δέρμα λείο και  απαλό.  

Η απολέπιση διώχνει όλα τα νεκρά κύτταρα και απαλύνει την εμφάνιση των ρυτίδων αφήνοντας το δέρμα να φαίνεται νεότερο και πιο φωτεινό.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία για αγορά προϊόντων απολέπισης αφού τα κυριότερα συστατικά για να φτιάξετε την κατάλληλη κρέμα απολέπισης ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας,  θα τα βρείτε στην κουζίνα σας.

Ο γενικός κανόνας είναι πως ότι ταιριάζει για το πρόσωπό σας είναι πολύ καλό και για το υπόλοιπο σώμα και όχι το αντίθετο. Η ζάχαρη για παράδειγμα είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους του δέρματος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα και αφαιρεί την λιγότερη υγρασία του δέρματος σε σχέση με το αλάτι που όμως κάνει θαύματα σε αγκώνες, πέλματα και άλλα ιδιαίτερα άγρια σημεία.

Μεικτό δέρμα

Βάλτε σε ένα λεκανάκι ½ κούπα καλαμποκάλευρο ή πίτουρο σιταριού ή πίτουρο βρώμης με ¼ κούπας νερό ή ροδόνερο, ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια πάστα και απλώστε στο πρόσωπο. Κάντε ελαφρύ μασάζ για αρκετή ώρα και ξεβγάλτε.

Ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα

Σε λεκανάκι βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λεπτή ζάχαρη ή μαγειρική σόδα με 1 κουταλιά λάδι καρύδας (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο λάδι καρύδας) και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τρίψτε την κρέμα που δημιουργήσατε στο πρόσωπο για 1 λεπτό και αφαιρέστε την με ζεστό νερό ή ζεστό πανί.

Λιπαρό δέρμα

Βάλτε στο multi και αλέστε τις φλούδες από 2-3 πορτοκάλια και ανακατέψτε τες με ίση ποσότητα πίτουρου βρώμης ή καλαμποκάλευρου. Κάντε με αυτό που προκύπτει ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και ξεβγάλτε με άφθονο κρύο νερό.

Κουρασμένο δέρμα

Στο multi αλέθετε 2-3 αμύγδαλα ή καρύδια και προσθέτετε 1 κουταλάκι μέλι και τόσο γάλα όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μια παχιά κρέμα. Τρίψτε ελαφρά με αυτό το πρόσωπο και ξεβγάλτε με ζεστό νερό.

Απολέπιση σώματος

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ψιλή ζάχαρη ή μέτριο αλάτι με 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Κάντε ελαφρύ μασάζ με αυτό σε όλο το σώμα από τον λαιμό και κάτω πριν το μπάνιο σας.

Τα υλικά των παραπάνω συνταγών είναι όλα φυσικά και όσο περισσότερο μένουν στο δέρμα τόσο πιο απαλό το αφήνουν. Λειτουργούν δηλαδή και σαν μάσκα. Οι συνταγές είναι τέλειες και για γυναίκες και για άντρες αφού η ομορφιά δεν έχει φύλο.

Μην ξεχνάτε μετά την χρήση των προϊόντων απολέπισης να φυλακίζετε την υγρασία στο δέρμα με ένα φυσικό λάδι όπως λάδι καρύδας, βούτυρο καριτέ, λάδι αβοκάντο, λάδι αμυγδάλου ή λάδι τζοτζόμπα.


Υγειοφάγος
Photo Credit: Daniela Vladimirova via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου