17 Ιουν 2013

Υγιεινά Ποτά για Παιδιά!


Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg αποφάσισε πριν λίγες μέρες να απαγορεύσει την πώληση αναψυκτικών μεγέθους extra large στα εστιατόρια, τα γήπεδα και τους κινηματογράφους. Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε προσπαθώντας να καταπολεμήσει την παχυσαρκία αφού το 58% των ενηλίκων και το 40% των παιδιών στην Νέα Υόρκη είναι παχύσαρκοι.

Και δεν είναι μόνο τα αναψυκτικά βέβαια που επιδεινώνουν την κατάσταση, αφού και οι περισσότεροι χυμοί του εμπορίου δήθεν “φυσικοί” είναι φορτωμένοι με ζάχαρη και έξτρα θερμίδες που τα παιδιά δεν χρειάζονται καθόλου. Και αφού πια ο κόσμος μας έχει γίνει μια μικρή γειτονία, κάπως έτσι είναι τα πράγματα και στην Ελλάδα μας.

Δεν χάθηκε ο κόσμος! Υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας αντί για αναψυκτικά και έτοιμους χυμούς.

Νερό

Η καλύτερη επιλογή για παιδιά και για μεγάλους! Μπορεί να καταναλωθεί όλες τις ώρες και για όσους δυσκολεύονται μια φέτα λεμόνι ή πορτοκάλι μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του ποτού. Ειδικά αν προσθέσετε και παγάκια.

Νερό καρύδας

Το νερό καρύδας έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και άφθονο κάλιο, αντιοξειδωτικά και ηλεκτρολύτες. Είτε το βρίσκεται έτοιμο ή απλώς αδειάζετε στο ποτήρι σας το περιεχόμενο μιας καρύδας!

Ice tea από βότανα

Τα ροφήματα από βότανα έχουν απίθανη γεύση και με τις διάφορες ιδιότητές τους μπορούν να βοηθήσουν σε πολλά θέματα υγείας τα παιδιά. Ένα ρόφημα χαμομηλιού είναι ιδανική περίπτωση πριν τον βραδινό ύπνο μαζί με λίγο μέλι. Δοκιμάστε κρύο τσάι τσουκνίδας με λεμόνι. Απίστευτη πηγή θρεπτικών συστατικών όπως σίδηρος, ασβέστιο, κάλιο, ψευδάργυρος. Και επιπλέον η τσουκνίδα βοηθάει σε περιπτώσεις παιδικού άσθματος, τονώνει όλο τον οργανισμό και ενυδατώνει.

Γάλα & υποκατάστατα γάλακτος

Το γάλα είναι άλλο ένα ρόφημα που μπορεί να το πιεί κανείς όλες τις ώρες της ημέρας, ζεστό ή κρύο. Παρέχει και ασβέστιο και βιταμίνη D. Επιλέγετε καλύτερα γάλα με 2% λιπαρά. Υπάρχουν όμως και τα υποκατάστατα γάλακτος από ρύζι, σόγια, αμύγδαλο, με επίσης πολύ καλή γεύση και διαφορετική.

Φυσικοί χυμοί

Εδώ δεν υπάρχει περιορισμός. Απλά ότι υπάρχει σε φρούτο και λαχανικό στο σπίτι μπορείτε απλά να το μετατρέψετε σε κοκτέιλ χυμών με πολύχρωμα καλαμάκια, ομπρελίτσες, παγάκια και γεύση!

Smoothies

Ότι ισχύει για τους χυμούς εφαρμόζεται και στα smoothies που έχουν το πλεονέκτημα   ότι περιέχουν και όλη την γεύση και όλες τις βιταμίνες και όλες τις φυτικές ίνες, άκρως ευεργετικές για τον οργανισμό μικρών και μεγάλων. Εκμεταλλευτείτε τα smoothies για να φτιάξετε με αυτά δροσιστικές γρανίτες!

Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά μας κάνουν ότι και εμείς! Αν δουν πρώτα εσάς να καταναλώνετε με ευχαρίστηση υγιεινά ποτά σίγουρα θα σας μιμηθούν.

 

Υγειοφάγος
Photo Credit: Kirti Poddar via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου