5 Ιουλ 2013

Ακμή? Προγραμματίστε την Εξαφάνισης της!



Πολλοί έφηβοι αλλά και ενήλικες ταλαιπωρούνται με προβλήματα ακμής και δυσκολεύονται να την αντιμετωπίσουν. Ένας άλλος τρόπος προσέγγισης του προβλήματος είναι αυτός της αποτοξίνωσης. Είναι σημαντικό να επαναφέρετε τον οργανισμό σε τέτοιο σημείο καθαρότητας για να μπορέσει μόνος του πια να λύσει τυχόν προβλήματα όπως και αυτό της ακμής. Ακολουθείστε μια αποτοξινωτική διατροφή και τις επιπλέον συμβουλές που ακολουθούν :

Όταν τα φιλικά βακτήρια του εντέρου υποστούν μείωση του πληθυσμού τους είτε από ασθένεια, από άγχος είτε από λήψη αντιβιοτικών τότε μπορεί να δημιουργηθεί μια αλυσίδα από καταστάσεις που ενεργοποιούν φλεγμονές που οδηγούν σε ακμή, έκζεμα, ψωρίαση και γήρανση στο δέρμα. Η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο αφού για παράδειγμα η ζάχαρη μπορεί να επηρεάσει την υγεία του δέρματος.

Τρώτε φαγητά μαγειρεμένα στον ατμό, ποσέ ή βραστά. Το ψήσιμο στο τηγάνι ή στη σχάρα δημιουργεί ενώσεις που ονομάζονται “τελικά προϊόντα προχωρημένης γλυκοζυλίωσης” (AGEs) που επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Η ζάχαρη αυξάνει την παραγωγή ινσουλίνης που ενισχύει την παραγωγή των λιπαρών εκκρίσεων (σμήγματος), που επιβαρύνουν την ακμή, οπότε το καλύτερο είναι να την αποφεύγετε. Το ίδιο συμβαίνει και με το άσπρο αλεύρι και τα υποπροϊόντα του, γι’ αυτό καταναλώνετε τροφές ολικής άλεσης.

Μια έρευνα του Harvard School of Public Health ανακοίνωσε πως όσο περισσότερο γάλα κατανάλωναν έφηβοι και έφηβες τόσο περισσότερο εμφάνιζαν ακμή. Οι φυσικές ορμόνες που βρίσκονται στο γάλα (δεν αγγίζουμε καν το θέμα τεχνητές ορμόνες, αντιβιοτικά και χημικές ουσίες στο γάλα) ενισχύουν την παραγωγή σμήγματος που ευθύνεται για την ακμή.

Το πιο ισχυρό αντιφλεγμονώδες και το καλύτερο ενυδατικό για το δέρμα είναι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Φροντίστε οι κάψουλες που θα λαμβάνετε να περιέχουν και ΕΡΑ (εικοσαπεντανοϊκό οξύ) και DHA(δοκοσαεξανοϊκό οξύ), αλλά τουλάχιστον 1γρ ΕΡΑ καθημερινά.

Η κουρκουμίνη είναι η κίτρινη ουσία που βρίσκεται στο μπαχαρικό κουρκουμά και έχει την ικανότητα να βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου. Εκτός από αυτό υποστηρίζει την παραγωγή αποτοξινωτικών ενζύμων στο ήπαρ. Πάρτε τουλάχιστον 500mg καθημερινά.

Σημαντική έρευνα δείχνει πως η χρήση συμπληρωμάτων με προβιοτικά ένζυμα περιορίζουν την ακμή. Αυτά τα καλά ζωύφια βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών του εντέρου και κατά συνέπεια βοηθούν στην καλή υγεία όλου του οργανισμού.



Υγειοφάγος

Δείτε Επίσης : Φροντίστε το Πρόσωπό σας με τα Μυστικά της Αγιουρβέδα!
 
Δείτε Επίσης : 3 Στοχευμένα Προγράμματα Αποτοξίνωσης!


Πηγή : The Detox Strategy, Brenda Watson.
Photo Credit: martinak15 via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου