16 Ιουλ 2013

Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί & οι Κίνδυνοι για Όλο τον Πλανήτη!


Τα μεγαλύτερα και ταυτόχρονα πιο ψεύτικα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν τα “γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα” είναι πως : Είναι ο μόνος τρόπος για να θρέψουν τον μεγάλο πληθυσμό των φτωχών! Τα μεταλλαγμένα τρόφιμα είναι ασφαλή! Οι καλλιέργειες μεταλλαγμένων αφήνουν μεγάλα κέρδη στους αγρότες!

Όμως η αλήθεια μιλάει μόνη της με γεγονότα πια:

Απειλούν την Δημόσια Υγεία

Η Αμερικανική Ακαδημία Περιβαλλοντικής Ιατρικής συνιστά στους γιατρούς πια να συνταγογραφούν δίαιτες για όλους τους ασθενείς με ΜΗ “ΓΤΟ” (Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς). Επικαλούνται μελέτες σε ζώα που δείχνουν βλάβη των οργάνων τους, του γαστρεντερικού και ανοσοποιητικού συστήματος τους, επιταχυνόμενη γήρανση και στειρότητα! Οι μελέτες έδειξαν πως η κατανάλωση “ΓΤ” τροφίμων αφήνει υλικό στον οργανισμό μας που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας.  Άλλες μελέτες βρήκαν το τοξικό εντομοκτόνο που χρησιμοποιείται σε καλλιέργειες “ΓΤ” καλαμποκιού, στο αίμα εγκύων γυναικών και στα έμβρυα τους μετά από την κατανάλωση αυτού του καλαμποκιού.

Πολλά είναι τα προβλήματα υγείας και οι χρόνιες παθήσεις, που σε γενικές γραμμές αυξήθηκαν μέσα στην πρώτη δεκαετία χρήσης των “ΓΤΟ” από το 7% στο 13% του γενικού πληθυσμού.

Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για τους ευαίσθητους οργανισμούς των παιδιών περισσότερο λόγω της κατανάλωσης γάλακτος, από αγελάδες που σιτίζονται με “ΓΤ” ζωοτροφές και λόγω της “ΓΤ” αυξητικής ορμόνης (IGF-1) που τους χορηγείται, που συνδέονται με πολλές μορφές καρκίνου.

Μολύνουν όλους τους οργανισμούς του πλανήτη

Δυστυχώς οι “ΓΤ” καλλιέργειες ανθίζουν και η γύρη τους ταξιδεύει όπως και οι σπόροι τους ανεξέλεγκτα μολύνοντας το περιβάλλον. Πως μπορούν να παραμείνουν καθαροί οι υπόλοιποι οργανισμοί του πλανήτη? Οι επιπτώσεις αυτής της μόλυνσης σύμφωνα με τους επιστήμονες απειλούν την υγεία των επόμενων γενεών και θεωρούνται μεγαλύτερες από την υπερθέρμανση του πλανήτη ή των πυρηνικών αποβλήτων.  

Αυξάνουν την χρήση ζιζανιοκτόνων

Οι “ΓΤ” καλλιέργειες είναι σχεδιασμένες να αντέχουν στην χρήση των ζιζανιοκτόνων, έτσι οι αγρότες μπορούν να χρησιμοποιούν μεγαλύτερες ποσότητες από αυτές τις χημικές ουσίες χωρίς φανερές επιπτώσεις στις καλλιέργειες. Όμως τελικά τα “ΓΤ” τρόφιμα είναι φορτωμένα με τεράστιες ποσότητες από τα κατάλοιπα των τοξικών ζιζανιοκτόνων τα οποία ευθύνονται για στειρότητα, ορμονικές διαταραχές, γενετικές ανωμαλίες και καρκίνους.

Δημιουργούνται νέοι επικίνδυνοι οργανισμοί

Ανακατεύοντας γονίδια από τελείως διαφορετικά είδη, η γενετική μηχανική εξαπολύει παντού νέους οργανισμούς με απρόβλεπτες συνέπειες. Ανεξάρτητα από το είδος των γονιδίων που έχουν εισαχθεί σε έναν οργανισμό, η δημιουργία ενός νέου είδους στον πλανήτη μπορεί να δημιουργήσει τεράστιες ανισορροπίες και να οδηγήσει σε παραγωγή νέων τοξινών, αλλεργιογόνων ουσιών,  νέων καρκινογόνων ουσιών.

Οι κυβερνήσεις λειτουργούν υπέρ των “ΓΤΟ”

Οι περισσότερες κυβερνήσεις στον πλανήτη “αγνοούν” τις επιπτώσεις στην υγεία και στο περιβάλλον από τους “ΓΤΟ”. Ο λόγος αυτής της τραγωδίας στον βωμό του χρήματος είναι ξεκάθαρος. Δυστυχώς εδώ και λίγες μέρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίστηκε πως δεν είναι υποχρεωτική η σήμανση των “ΓΤ” τροφίμων ή των ζώων που έχουν τραφεί με “ΓΤΟ”. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες των μεταλλαγμένων, μπορούν ανενόχλητες πλέον να τοποθετούν τα προϊόντα τους χωρίς ειδική σήμανση και ο καταναλωτής “πρόβατο” , να μην γνωρίζει τι ακριβώς τρώει.

Οι καλλιέργειες των “ΓΤΟ” βλάπτουν το περιβάλλον

Οι “ΓΤ” καλλιέργειες και η αλόγιστη χρήση ζιζανιοκτόνων που απαιτείται, βλάπτουν, πουλιά, έντομα, αμφίβια, τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τους οργανισμούς του εδάφους.  Μειώνουν την βιοποικιλότητα, ρυπαίνουν τους υδάτινους πόρους και τους μετατρέπουν σε μη βιώσιμους.

Οι μεγάλες καλλιέργειες μεταλλαγμένης σόγιας στο Μεξικό έχει καταστρέψει τα άλλα είδη χλωρίδας, οι παραγωγοί “ΓΤΟ” στην Ινδία έχουν φτάσει σε οικονομική απόγνωση και αυτοκτονούν μαζικά, ενώ η αποψίλωση των δασών για την δημιουργία νέων εκτάσεων  για “ΓΤ” καλλιέργειες ζωοτροφών συνεχίζουν να καταστρέφουν τις ελάχιστες πηγές οξυγόνου του πλανήτη.

Προσπαθήστε να αποφεύγετε όσο μπορείτε τα προϊόντα που περιέχουν Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς. Απορρίπτοντας τέτοια προϊόντα ως καταναλωτές τουλάχιστον περνάτε ένα σημαντικό μήνυμα και πιέζετε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μην συνεχίζετε να τους ενισχύετε οικονομικά στο καταστροφικό τους έργο ενάντια στην υγεία όλου του πλανήτη, καταναλώνοντας μεταλλαγμένα προϊόντα.

 

Photo Credit: Kevin Vanden via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου