19 Ιουλ 2013

Τα οφέλη από την Κατανάλωση Χυμών Φρούτων & Λαχανικών!

Η καθημερινή κατανάλωση χυμών από φρούτα και λαχανικά είναι τόσο ευεργετική για τον οργανισμό και ιαματική ταυτόχρονα. Δεν μιλάμε βέβαια για τους χυμούς που θα βρείτε έτοιμους σε κουτιά στα ψυγεία των καταστημάτων, αφού αυτά είναι προϊόντα που προσφέρουν μόνο γεύση και ζάχαρη!
Η χυμοί φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητα μας είναι τρόπος ζωής και φιλοσοφίας, ένα διαφορετικό life style με άπειρα οφέλη. Αν είστε καινούριοι σε όλη αυτή την αντίληψη και έχετε αρχίσει να καταλαβαίνετε πως είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια διαφορετική καθημερινή ρουτίνα στην οποία θα συμπεριλάβετε αυτή την ευεργετική συνήθεια, αλλά έχετε ακόμα ενδοιασμούς και δισταγμούς, τότε πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας πρώτα τα παρακάτω :

Κατ’ αρχήν πρέπει να γνωρίζετε ότι οι χυμοί φρούτων προκαλούν ταχεία αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Σε φυσιολογικούς υγιείς οργανισμούς αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα αφού τα σάκχαρα των φρούτων είναι εύπεπτα και αφομοιώνονται εύκολα από τον οργανισμό. Με λίγα λόγια δεν πρόκειται ποτέ να εμφανίσει κάποιος διαβήτη επειδή πίνει χυμούς φρούτων.

Δεν είναι αλήθεια ότι τα παιδιά που πίνουν χυμούς φρούτων γίνονται παχύσαρκα. Η παχυσαρκία και ο διαβήτης προκαλούνται από ακατάλληλη διατροφή που οδηγεί σε βλάβη των οργάνων και όχι από την κατανάλωση χυμών. Αν όμως είστε διαβητικοί ή πάσχετε από τον μύκητα κάντιντα τότε πρέπει να αποφεύγετε τους χυμούς φρούτων. Αν θέλετε να αντιστρέψετε αυτές τις καταστάσεις που προήλθαν από λάθος διατροφή, τότε πρέπει να ξεκινήσετε με χυμούς λαχανικών.

Και γιατί να μην φάω ένα φρούτο και να τελειώνω; μπορεί να σκεφτεί κάποιος.
Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι μια απολύτως υγιεινή επιλογή όμως, οι κατανάλωση χυμών έχει θεραπευτική δύναμη και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι λόγω κακών διατροφικών συνηθειών έχουμε οργανισμούς που δυσκολεύονται να απορροφήσουν όλα τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές που καταναλώνουμε. Οι χυμοί χωνεύονται απίστευτα εύκολα και αφομοιώνονται άριστα από τον οργανισμό μας πριν αποβληθούν από αυτόν.

Επίσης οι στέρεες τροφές απαιτούν πολλές ώρες πέψης μέχρι οποιαδήποτε θρεπτική ουσία τους καταφέρει να  φτάσει στα κύτταρα του οργανισμού. Οι χυμοί αφομοιώνονται μέσα σε 15 λεπτά από την κατανάλωση τους και με πολύ λίγη προσπάθεια από το πεπτικό σύστημα, αφήνοντας τα ένζυμα ελεύθερα να βρεθούν σε άλλα μέρη του σώματος, για την θεραπεία, την κατασκευή ή την αποκατάσταση προβλημάτων.

Αν σας έλεγα πως μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας, να καθαρίσετε το αίμα και τον οργανισμό σας από τοξίνες και ρύπους θα συνεχίζατε να το σκέφτεστε? Η επαρκής ποσότητα θρεπτικών συστατικών που μεταφέρεται στον οργανισμό μέσω των χυμών βοηθούν το αίμα και όλο τον οργανισμό να αποβάλλει όλους τους ρύπους που συσσωρεύονται σε αυτό, από τον μοντέρνο τρόπο ζωής μας. Με έναν καθαρό οργανισμό και γεμάτο θρεπτικά συστατικά μπορούμε να ζήσουμε μια υγιή και μεγάλη ζωή.

Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί φρούτων και λαχανικών για την παρασκευή χυμών που μπορείτε να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε. Και αν σε κάποιους δεν αρέσουν και τόσο οι σαλάτες, τότε με τους χυμούς λαχανικών βρήκατε την λύση.   Αυτά ακριβώς υπόσχονται και κάνουν πράξη οι φυσικοί φρέσκοι χυμοί φρούτων και λαχανικών. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας αποχυμωτής και φύγαμε..
 
 
Υγειοφάγος
 
Photo Credit: Davide Restivo via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου