24 Οκτ 2013

Οργανώστε το Φυσικό σας Φαρμακείο!

Οι περισσότεροι έχουμε ένα μικρό φαρμακείο στο σπίτι για να είμαστε σε θέση να χειριστούμε μικρά προβλήματα υγείας. Πριν όμως κάνετε χρήση φαρμάκων καλό και πιο υγιεινό θα ήταν να δώσετε μια ευκαιρία σε ασφαλείς ουσίες που θα απαρτίζουν το "φυσικό" σας φαρμακείο, οι οποίες έχουν και μηδενικές παρενέργειες :
Εχινάκεια
Αυτό το μικρό λουλούδι είναι τόσο χρήσιμο στην θεραπεία των κρυολογημάτων και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Φτιάξτε αφέψημα εχινάκειας ή σε οποιοδήποτε αφέψημα ρίξτε λίγες σταγόνες από το απόσταγμα της.
Προβιοτικά
Χρησιμοποιήστε τα σε περιπτώσεις διάρροιας, γαστρεντερίτιδας και δυσπεψίας. Τα φιλικά βακτήρια είναι απαραίτητα για την καλή υγεία του εντέρου, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως συμβάλουν και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, άρα στην γενικότερη υγεία μας.
Αιθέριο έλαιο ρίγανης
Χρήσιμο στην καταπολέμηση κρυολογημάτων και ιώσεων, με τις μοναδικές αντιμικροβιακές και αντιϊκές ιδιότητες του. Είναι τόσο δυνατό που 2-3 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό τρεις φορές την ημέρα είναι αρκετή ποσότητα για να βοηθήσει στην γρήγορη καταπολέμηση και ανάρρωση.
Ωμό μέλι
Όσο γλυκό είναι, άλλο τόσο και ευεργετικό! Σε κάθε κρυολόγημα φτιάξτε θεραπευτικά αφεψήματα και προσθέστε το. Κάντε αφέψημα με τζίντζερ προσθέστε μέλι και κάντε γαργάρες για τον πονόλαιμο. Απλώστε λίγο σε πληγές, κοψίματα και εγκαύματα για την αποφυγή μολύνσεων.
Αιθέριο έλαιο μέντας
Λίγες σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό θα βοηθήσουν αμέσως σε προβλήματα δυσπεψίας και φουσκώματος. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγες σταγόνες σε λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο και με αυτό να κάνετε ένα θεραπευτικό μασάζ για την χαλάρωση σφιγμένων και πονεμένων μυών.
Ενεργός άνθρακας
Η καλύτερη θεραπεία για τροφικές δηλητηριάσεις. Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν τον ενεργό άνθρακα για να απομακρύνουν από τον οργανισμό το δηλητήριο από το δάγκωμα φιδιού, ενώ σήμερα πολλοί εναλλακτικοί γιατροί τον προτείνουν για να καθαρίσουν τον οργανισμό από διάφορες τοξίνες ή ακόμα και κατάλοιπα χημειοθεραπείας. Στο σπίτι μετά από ένα μεγάλο φαγοπότι θα δώσει μεγάλη ανακούφιση.

 
Υγειοφάγος
 
 
 
 
Photo credit: Birmingham Museum and Art Gallery / Foter / CC BY-NC-SA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου