28 Οκτ 2013

Ενυδατικό Λάδι για Μωρά & Μαμάδες!

Επιλέγετε πάντα τα καλύτερα για το μωρό σας, όσο αφορά στην διατροφή του και στην περιποίηση του δέρματος του. Ξέρετε όμως πως τα συστατικά που βρίσκονται στα προϊόντα περιποίησης της ευαίσθητης επιδερμίδας του μωρού δεν είναι πάντα κατάλληλα. Πολλές διάσημες μάρκες περιέχουν τοξικές ουσίες που ευθύνονται για προβλήματα υγείας, από αλλεργίες μέχρι δυσλειτουργίες οργάνων, αναπτυξιακά προβλήματα, μέχρι και καρκίνο.
 
 
Υπάρχουν τρόποι να περιποιηθείτε το δέρμα του μωρού σας, με φυσικά συστατικά που προσφέρουν ευεργετικές και χαλαρωτικές ουσίες οι οποίες θα απορροφηθούν από το δέρμα του χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στον οργανισμό του. Η συνταγή που ακολουθεί αφορά ένα λάδι που μπορείτε να βάλετε στο μωρό σας μετά το μπάνιο του ή οποιαδήποτε στιγμή νομίζετε πως το δερματάκι του είναι στεγνό.
 
 
Θα χρειαστείτε :
  • 10 γρ. άνθη καλέντουλας
  • 10 γρ. άνθη λεβάντας
  • 5 γρ. άνθη χαμομηλιού
  • 5 γρ. πέταλα τριαντάφυλλου
  • Αμυγδαλέλαιο
  • Βιταμίνη Ε (λάδι) προαιρετικά.
 
 
Καλό θα είναι να προμηθευτείτε αποξηραμένα βιολογικά βότανα, για ένα άριστης ποιότητας αποτέλεσμα. Βάλτε λοιπόν σε ένα γυάλινο βάζο τα αποξηραμένα άνθη και στην συνέχεια γεμίστε το βάζο ως πάνω με το αμυγδαλέλαιο. Βιδώστε το, ανακινήστε καλά και βάλτε το βάζο σε μέρος ηλιόλουστο. Να θυμάστε να ανακινείτε το βάζο όσο πιο συχνά μπορείτε.
Μετά από 5-6 εβδομάδες στραγγίστε το περιεχόμενο χρησιμοποιώντας διπλό τούλι και βάλτε το καθαρό λάδι σε καθαρά βαζάκια. Προσθέστε λίγες σταγόνες βιταμίνης Ε και το λάδι για το μωρό σας είναι έτοιμο.
 
 
Βέβαια ένα τόσο αγνό προϊόν φτιαγμένο από τα χέρια σας θα είναι κρίμα να μην το χρησιμοποιείτε και εσείς, οπότε βάλτε το και στο δικό σας δέρμα μετά το μπάνιο ή όποτε θέλετε να κάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ.


Υγειοφάγος
 
 
 
Photo credit: Daniel*1977 / Foter.com / CC BY-NC-SA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου