27 Νοε 2013

Λιναρόσποροι & Καρκίνος του Μαστού! Μια Συστηματική Ανάλυση!


 
 
Η κλασσική ιατρική επιστήμη μιλάει για το πόσο σωτήρια είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, αλλά με τις έρευνες να τονίζουν τον κίνδυνο από την συσσώρευση ακτινοβολίας στους ιστούς του μαστού από τις ετήσιες μαστογραφίες, είναι πιο λογικό να σκέφτεται κανείς πως η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος.

Υπάρχουν πολλοί σύμμαχοι στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού όπως η διατροφή και σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα ιδιαίτερα σημαντικοί είναι οι σπόροι του λιναριού.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Integrative Cancer Therapy και ανέλυσε πάνω από 1800 αρχεία ακαδημαϊκών πηγών που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού, αναφέρει πως οι σπόροι λιναριού έχουν πολλές ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες, πολλές από τις οποίες έχουν να κάνουν με τις γυναικείες ορμόνες και την σχέση τους με τον καρκίνο του μαστού. "Τα αποτελέσματα δείχνουν πως η κατανάλωση λιναρόσπορων σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του μαστού" σύμφωνα με τους ερευνητές. "Οι λιναρόσποροι επίσης μειώνουν την θνησιμότητα μεταξύ των γυναικών που ήδη πάσχουν από καρκίνο του μαστού".

Είναι σημαντικό ότι η έρευνα τονίζει πως η κατανάλωση λιναρόσπορων σχετίζεται με την μείωση εκδήλωσης καρκίνου του μαστού σε ποσοστό 18% και με μικρότερο ποσοστό θανάτου μεταξύ των ασθενών με καρκίνο του μαστού κατά 32%.

Η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες που έπασχαν από καρκίνο του μαστού και κατανάλωναν λιναρόσπορους είχαν αυξημένο "θάνατο" των καρκινικών κυττάρων στους κυρίως όγκους (απόπτωση), μείωση της πρωτεΐνης HER2 που σχετίζεται με κακοήθεια στον μαστό, μείωση της εξάπλωσης της νόσου και μείωση των εξάψεων.

Οι βοηθητικές επιδράσεις στις γυναικείες ορμόνες που προσφέρουν οι λιναρόσποροι συχνά είναι η σωτήρια λύση για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Και είναι οι ίδιες που μπορούν να αλλάξουν θετικά τα αποτελέσματα του καρκίνου του μαστού. Δυστυχώς η κλασσική ιατρική επιστήμη αναφέρεται μόνο στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και τις μαστογραφίες και όχι στις καρκινογόνες τροφές ή στα αποσμητικά που περιέχουν αλουμίνιο και επίσης είναι καρκινογόνα.

Η απάντηση τελικά ενάντια στον καρκίνο του μαστού αλλά και σε όλες τις υπόλοιπες μορφές του βρίσκεται κρυμμένη στην διατροφή μας. Υπάρχουν τόσες τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες που οι επιστήμονες τώρα αρχίζουν να ανακαλύπτουν όλο και περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν.



Υγειοφάγος


Πηγή : Flax and Breast Cancer : A Systematic Review (Green Med Info).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου