2 Δεκ 2013

Τα Επικίνδυνα Συστατικά που Υπάρχουν στις Τσίχλες!

Τις τσίχλες συνήθως τις μασάμε απλώς, δεν τις καταπίνουμε. Για αυτό και δεν μας πολυαπασχολούν τα συστατικά τους. Ωστόσο τα συστατικά της τσίχλας βρίσκονται τόσο γρήγορα παντού στον οργανισμό μας επειδή απορροφούνται άμεσα από τα τοιχώματα του στόματος και επιπλέον σε υψηλότερες συγκεντρώσεις αφού δεν έχουν περάσει από την κανονική διαδικασία της πέψης.
 
 
Οι τσίχλες είναι ίσως το πιο τοξικό προϊόν που μπορεί να βρει κανείς στο super market και πανεύκολα μπορούν να σκοτώσουν το κατοικίδιο σας αν κατά λάθος τις φάει. Φανταστείτε λοιπόν τι ζημιά μπορούν να κάνουν στους ευαίσθητους παιδικούς οργανισμούς όταν τα παιδιά τις καταναλώνουν συνέχεια. Αν κανείς καταφέρει να διαβάσει τα μικροσκοπικά γράμματα στην συσκευασία τους θα διαπιστώσει πως πρόκειται για μια λίστα με τοξικά συστατικά.
  • Διοξείδιο του τιτανίου
  • Βάση τσίχλας
  • Τεχνητές & Φυσικές αρωματικές ύλες
  • Στεατικό νάτριο
  • Βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο
  • Ακεσουλφαμικό κάλιο
  • Ασπαρτάμη
  • Μαλτιτόλη
  • Σορβιτόλη
Μερικά συστατικά είναι τόσο επικίνδυνα όπως το διοξείδιο του τιτανίου που ακόμα και η επαφή του με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.
 
 
Οι περισσότεροι κατασκευαστές διαφημίζουν το προϊόν τους ως "Τσίχλες Χωρίς Ζάχαρη", που είναι εντελώς παραπλανητικό αφού οι γλυκαντικές ουσίες που περιέχουν (σορβιτόλη, μαλτιτόλη, μαννιτόλη και αλκοόλες της ζάχαρης) είναι παράγωγα της ζάχαρης και αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος όπως κάνει και η ζάχαρη, πράγμα επικίνδυνο για διαβητικούς. Ειδικά οι αλκοόλες της ζάχαρης έχουν υποστεί μεγαλύτερη χημική επεξεργασία από την λευκή ζάχαρη με αποτέλεσμα να πρόκειται για συστατικά που αυξάνουν με την κατανάλωση τους και το σωματικό βάρος και τις φλεγμονές στο σώμα. Μελέτες έχουν δείξει πως προκαλούν διάρροιες, κοιλιακό πόνο, μέχρι και σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου. Τέτοιες καταστάσεις δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο προσπαθεί να προστατέψει τον οργανισμό από αυτούς τους ανεξήγητους εχθρούς.
Μια άλλη ανησυχία είναι η "βάση τσίχλας". Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για μια σειρά συστατικών φυσικά ή συνθετικά με τις γενικές ονομασίες ελαστομερή, πληρωτικά, ρητίνες και πλαστικοποιητές!!!!!!
Η ασπαρτάμη είναι γνωστό πια πως δημιουργεί σοβαρά προβλήματα υγείας, μέχρι και καρκίνο. Αυτή η ισχυρή διεγερτική τοξίνη - διεγείρει τους νευρώνες του εγκεφάλου - προκαλεί μειωμένη νοημοσύνη και νευρολογικά προβλήματα αλλά και ινομυαλγία, μυϊκούς σπασμούς, άσθμα, αϋπνία, διαβήτη και πλήθος ακόμα προβλημάτων υγείας.
Η Ακεσουλφάμη Κ και το βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο, είναι ουσίες που σχετίζονται άμεσα με πρόκληση πολλών μορφών καρκίνου και είναι και οι δυο ουσίες που προστίθενται στις τσίχλες. Μελέτες σε ζώα έχουν έχουν δείξει την σχέση των ουσιών με την δημιουργία όγκων.
Όσο συνεχίζει κανείς να ερευνά τα συστατικά στις τσίχλες τόσο καταλαβαίνει πως πρόκειται για ένα προϊόν με τοξικά συστατικά (τα περισσότερα με ονόματα που δεν μπορεί καν να προφέρει) που είναι καλύτερα να μην τα ξαναβάλει στο στόμα του ποτέ. Οι γενικές ονομασίες όπως "βάση τσίχλας" και "τεχνητές γεύσεις" κρύβουν ουσίες που οι κατασκευαστές δεν θέλουν να αποκαλύψουν, προφανώς γιατί βλάπτουν την υγεία του καταναλωτή.
Αν τώρα για εσάς το μάσημα της τσίχλας είναι ένα είδος συνήθειας που δεν μπορείτε να σταματήσετε τότε προτιμήστε την φυσική, ελληνική και θεραπευτική μαστίχα.

Υγειοφάγος
 
 
Πηγή : The Health Wyze Report
Photo Credit: Kelly Schott via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου