11 Φεβ 2014

Συνταγές Ομορφιάς με Πράσινο Τσάι!

Το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικές, αντιγηραντικές και αναζωογονητικές ιδιότητες που βοηθούν τον οργανισμό όταν το καταναλώνουμε, αλλά είναι και ένα εξίσου απίθανο συστατικό για σπιτικά φτιαγμένα καλλυντικά. Το πράσινο τσάι βοηθά στην μείωση των φλεγμονών του δέρματος και της ερυθρότητας, αναζωογονεί και προστατεύει τα κύτταρα και βοηθά να αντιστραφούν οι άσχημες επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας στο δέρμα. Οι μελέτες έχουν δείξει πως το πράσινο τσάι έχει την ικανότητα να ενεργοποιεί τα κύτταρα του δέρματος και να παρατείνει την διάρκεια της ζωής τους, αλλά και πως προσφέρει σημαντική βοήθεια σε περιπτώσεις ψωρίασης, ακμής, ρυτίδων, πληγών και ουλών.
Δείτε λοιπόν μερικές συνταγές ομορφιάς και υγείας που περιέχουν πράσινο τσάι και βελτιώστε και εσείς την υγεία του δέρματος σας.
 
 
Απολέπιση με πράσινο τσάι
Ο καλύτερος τρόπος να καθαριστεί το δέρμα είναι με το "τρίψιμο". Με αυτό τον τρόπο απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και ανοίγουν οι πόροι. Επειδή όμως πρόκειται για μια "άγρια" διαδικασία που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, αυτό το τρίψιμο πρέπει να γίνει με τον πιο απαλό και ευγενικό τρόπο και με υλικά απόλυτα φιλικά και φυσικά. Η συνταγή που ακολουθεί περιέχει τα καλύτερα και πιο θρεπτικά συστατικά για το δέρμα :
1 κουταλιά νιφάδες βρώμης
1 κουταλιά αμύγδαλα
1 κουταλάκι άργιλο
1 κουταλάκι πράσινο τσάι
1 κουταλιά άνθη λεβάντας ή 2-4 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας
Βάλτε στο multi όλα τα υλικά και αλέστε τα πολύ καλά μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια περάστε τη σκόνη από σήτα ώστε να απομακρύνετε τυχόν κομμάτια που δεν διαλύθηκαν γιατί μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμό στο ευαίσθητο δέρμα του προσώπου. Βάλτε το μείγμα σε ένα βαζάκι και για να το χρησιμοποιήσετε παίρνετε κάθε φορά μια μικρή ποσότητα και την αναμιγνύετε με λίγο νερό ή γάλα ή ροδόνερο ή αφέψημα τσαγιού, δημιουργείτε έτσι μια κρέμα που απλώνετε στο δέρμα και με απαλό μασάζ το απλώνετε παντού. Στο τέλος ξεβγάζετε με άφθονο κρύο νερό. Η ίδια συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μάσκα ομορφιάς. Απλά απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και αφήστε για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν ξεβγάλετε.
 
 
Τονωτική λοσιόν με πράσινο τσάι
Οι τονωτικές λοσιόν βοηθούν στη ρύθμιση του ΡΗ του δέρματος, στην σύσφιξη και στην ενυδάτωση. Αυτή η συνταγή είναι απαλή και ωφέλιμη για όλους τους τύπους του δέρματος. Θα χρειαστείτε :
120 mlαπόσταγμα αμαμηλίδας
60 ml εκχύλισμα τριαντάφυλλου (ή ροδόνερο)
1-2 κουταλιές πράσινο τσάι (αποξηραμένο)
1 κουταλιά ζελέ αλόης
2-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο ή γεράνι
½ κουταλάκι φυτική γλυκερίνη
Πρώτα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για την παρασκευή αποστάγματος, αναμιγνύοντας την αμαμηλίδα με το τσάι σε ένα γυάλινο βάζο, το οποίο θα ανακινείτε συχνά για τουλάχιστον δυο εβδομάδες. Μόλις περάσουν οι δυο εβδομάδες σουρώστε το υγρό και προσθέστε σε αυτό τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετήστε σε σκουρόχρωμα γυάλινα βαζάκια. Απλώστε μικρές ποσότητες μετά τον καθημερινό καθαρισμό του προσώπου.
 
 
Καθαρισμός προσώπου με τσάι και ατμό
Ο ατμός έχει την ιδιότητα να ανοίγει τους πόρους του δέρματος, να χαλαρώνει τους μύες, να διώχνει τις τοξίνες, να ξεκολλάει τις ακαθαρσίες από τους πόρους και να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Μια αναζωογονητική, ανανεωτική και απαλή συνταγή :
5 κουταλιές πράσινο τσάι (αποξηραμένο)
10 κουταλιές μελισσόχορτο (αποξηραμένο)
2 κουταλιές μέντα (αποξηραμένη)
Σε μια γυάλινη λεκάνη βάλτε όλα τα βότανα και προσθέστε με προσοχή αρκετό βραστό νερό, Γρήγορα βάλτε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι και σταθείτε πάνω από την γυάλινη λεκάνη ώστε να μην διαφεύγουν τα έλαια των βοτάνων που απελευθερώνονται με την παραμονή τους στο βραστό νερό, αλλά να απορροφούνται περισσότερο από το δέρμα. Φροντίστε από πριν που θα καθίσετε για να μην νιώσετε άβολα, αφού πρέπει να περιμένετε τουλάχιστον για 10 λεπτά πάνω από τους ατμούς των βοτάνων. Κρατείστε τα μάτια σας κλειστά και εισπνέετε βαθιά από το στόμα για να εισχωρήσουν τα έλαια των βοτάνων και σε όλο τον οργανισμό (διπλό καλό).
 
 
 
Υγειοφάγος
 
 
Photo Credit: Barta IV via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου